Restaurant Castor koos voor Eribo als aannemer

Aan de Kortrijkseweg in Beveren-Leie kunnen gasten genieten van een sublieme culinaire ervaring in Restaurant Castor. Stefanie en Maarten van Castor kozen Eribo als aannemer voor de bouw van hun nieuwe restaurant in 2016.

E Castor 0417 13

“Via vrienden kende ik zaakvoerder Pieter Vandewiele, waardoor Eribo één van de partijen was die we contacteerden om een offerte te laten opmaken”, vertelt Maarten. “Het eerste contact was al een voltreffer en toen we de gedetailleerde offerte onder ogen kregen, raakten we helemaal overtuigd. Vertrouwen is een essentiële factor in een bouwproces, we wilden absoluut voor een aannemer kiezen waarbij ons buikgevoel helemaal goed zat.”

Foto Maarten En Stefanie

Het initiële plan was om een kleinschalig huiskamerrestaurant op te starten in een gerenoveerd gebouw. “Zelfs na een uitgebreide zoektocht vonden we helaas geen pand dat aan onze hoge verwachtingen voldeed. In samenspraak met onze accountant beslisten we uiteindelijk toch te gaan voor een iets groter restaurant in een nieuwbouw. De locatie – ligging aan een drukke steenweg – is misschien niet idyllisch, maar wel erg makkelijk bereikbaar. Het ontwerp van het gebouw is dermate uitgetekend dat de link met de straat zo klein mogelijk is.”

Architecten Bernard en Sofie Decaestecker van Inoforma Architects, familie van Stefanie, kregen carte blanche om een gebouw te tekenen dat zowel esthetisch als functioneel aan de eisen van de bouwheer voldeed. “Het was de eerste keer dat wij bouwden”, pikt Stefanie in. “We gingen ervan uit dat de architect de rode draad doorheen zo’n bouwtraject was, maar waren aangenaam verrast door de suggesties van projectleider Kurt van Eribo. Het bedrijf dacht echt met ons mee, communiceerde heel proactief en suggereerde aanpassingen die ons toelieten hier en daar wat minder uit te geven dan aanvankelijk begroot.”

Eribo 1

Voor Maarten en Stefanie was het absoluut noodzakelijk dat de timing gerespecteerd werd. “Elke verloren dag zadelt je met een financiële kater op, zeker in de horeca. Gelukkig slaagde Eribo er wonderwel in de afgesproken deadline te halen en een kwalitatief gebouw op te leveren dat qua stijl en functionaliteit volledig aan onze verwachtingen voldoet. Van klanten krijgen we daardoor geregeld de vraag welke aannemer dit pareltje heeft gerealiseerd. Het is leuk om hen met een brede glimlach rond de lippen naar Eribo te kunnen doorverwijzen.” Castor is gelegen in Beveren-Leie, een deelgemeente van Waregem, en heeft 2 Michelin sterren in de wacht gesleept.

Eribo 2

Eribo 3

Restaurant Castor,
Kortrijkseweg 164,
8791 Beveren-Leie

Tel 056 19 01 21
www.cas-tor.be