“We voelden direct: hier willen we wonen”

Gilbert en Martine Bossuyt-Van Lancker dromen nu al van hun nieuwbouwappartement in residentie Cézanne te Ronse!

Cézanne Ronse 4

De zoektocht naar een geschikte woning kan vaak een berg frustraties meebrengen, zeker als je je gading niet meteen vindt. Toch gaven Gilbert Bossuyt en echtgenote Martine Van Lancker de moed niet op en zagen ze hun geduld beloond. “Toen we het concept van residentie Cézanne in Ronse zagen, waren we meteen verkocht.”

Gilbert en Martine werken beiden als zelfstandigen. Gilbert runt een autogarage annex tankstation, terwijl Martine er sinds jaar en dag voor zorgt dat Ronsenaren met een passende haartooi haar kapsalon verlaten. Het echtpaar woont al geruime tijd in een ruim pand aan de rand van de stad, vlakbij Saint-Sauveur. “Toen de kinderen het huis uit waren en we grondig nadachten over het leven na onze actieve carrière, beseften we al snel dat onze huidige thuis veel te groot zou zijn voor ons alleen. Daarom waren we al een paar jaar op zoek naar een geschikt appartement.”

Bewegingsvrijheid

Die speurtocht leverde aanvankelijk weinig op. “We hebben op diverse locaties gezocht: aan de kust, in Waregem, in eigen stad,… nergens vonden we een flat die volledig aan onze verwachtingen voldeed. Wat sommigen omschreven als een groot terras, bleek een buitenruimte met amper bewegingsvrijheid.”

Dat veranderde toen Gilbert en Martine vernamen dat Eribo in Ronse volop bezig was met de voorbereidingen van residentie Cézanne, op een plaats waar vroeger een winkel voor schoolgerei en inlijstingen was gevestigd. “Onze oudste dochter heeft een vriendin in Waregem en die bevestigde meteen dat Eribo een heel betrouwbaar bouwbedrijf is. We trokken dan ook met bepaalde verwachtingen naar de eerste kennismaking en stelden tot onze tevredenheid vast dat die volledig werden ingelost. Verkoopster Evelyne Calleeuw legde alles goed uit, maakte een correcte prijs en heeft ons nooit gepusht. We wisten waar we aan begonnen.”

Glaspartijen met schuiframen

Dat vertrouwen kreeg nog een extra dimensie toen het echtpaar een modelappartement kon bezoeken. “We kwamen binnen en voelden allebei direct: hier zouden we kunnen wonen. De knappe materialen, de grootte van de flat, de smaakvolle inrichting,… het was helemaal ons ding. Als eerste kopers van een pand in residentie Cézanne beslisten we overtuigd om voor een appartement op de vierde verdieping te gaan. Toen de ruwbouw af was, hebben we de flat een eerste keer kunnen bezoeken. Je vindt er rondom grote glaspartijen met schuiframen, waardoor je overal op het terras kan. Bovendien hebben we hier een prachtig zicht, onder meer op de Hotond.”

Cézanne-Ronse-5_220429_114629.jpg#asset:2775318

Privacy en comfort

Het duo kijkt nu al reikhalzend uit naar 2023, het jaar waarin ze optimaal van hun investering zullen kunnen genieten. “De timing is perfect: op dat moment zullen we allebei met pensioen zijn. Het is ook fijn dat we op wandelafstand van het centrum wonen, maar toch in een rustige straat met voldoende privacy: niemand heeft inkijk in ons appartement. We zullen er vlakbij een winkelcentrum wonen, waardoor we onze boodschappen makkelijk te voet kunnen doen. Waar we nu wonen, moeten we daar sowieso altijd de auto voor nemen. Het wordt dus op alle vlakken een comfortabele, fijne nieuwe thuis. Na de optimale begeleiding die Eribo ons al heeft geboden, hebben we er alle vertrouwen in dat het bouwbedrijf ook de komende afspraken stipt, beleefd, vriendelijk, correct en professioneel zal nakomen.”

Ook geïnteresseerd in een appartement in het hart van Ronse? Ontdek Residentie Cézanne hier.