Paul Meersman en Marioleen Cottens kochten en verkochten met Eribo

“Coup de foudre voor Margaux”. Liefde op het eerste gezicht is heel speciaal: als het je overvalt, laat het je niet meer los. Paul Meersman en echtgenote Marioleen Cottens zijn er de perfecte voorbeelden van. Toen ze tijdens hun zoektocht naar een appartement Residentie Margaux betraden, was de beslissing eigenlijk al genomen. “Het was een groot gemak dat Eribo ook onze herenwoning in Wakken aan de afgesproken prijs kon verkopen.”

Dsc 6581 Min

Sinds 1982 woonden Paul Meersman en Marioleen Cottens in een knap herenhuis, gebouwd in het midden van de 19de eeuw. “Het was de voormalige woning van de directeur van een vlasfabriek”, weet Paul. "We hebben er heel lang veel plezier aan beleefd, maar toen ik met gezondheidsproblemen begon te kampen, beseften we dat het nodig was om vroeger dan verwacht naar een appartement uit te kijken."

Grote opluchting

Het koppel nam er de tijd voor. “We lieten verschillende vastgoedmakelaars de waarde van ons huis schatten en zij namen ons ook mee naar een aantal appartementen. Daardoor kregen we een goed beeld van hoe onze toekomstige woning er mocht uitzien. Toen we tijdens een zoektocht op internet foto’s van Residentie Margaux in Waregem zagen, hadden we meteen een goed gevoel. We bezochten de residentie in februari 2019 en informeerden meteen bij Eribo om het modelappartement te kunnen kopen. Tijdens een hartelijk contact gaf zaakvoerder Ilse Vandewiele eerst te kennen dat dit niet mogelijk was, maar tot onze grote opluchting kregen we twee maanden later toch het licht op groen. Voor ons was dat erg belangrijk, want de appartementen die we na ons bezoek aan Margaux bezochten, konden niet aan onze eerste liefde tippen.”

Toen Ilse Vandewiele en vastgoedmakelaar Evelyne bij Paul en Marioleen thuis een aantal dingen gingen afronden, losten ze meteen een andere uitdaging van het echtpaar op. “We hadden eerst gedacht om ons huis via een andere vastgoedmakelaar te verkopen, omdat we niet wisten dat Eribo dit ook deed. Ze zagen het als een mooie uitdaging om ons huis aan de geschatte prijs van de hand te doen. We stemden toe om ook dit aan hen toe te vertrouwen en hebben daar geen seconde spijt van gehad, want Eribo heeft er echt het maximale uit gehaald. Op 1 dag haalde ons huis zelfs 5000 likes. Omdat de foto’s van een professionele fotograaf kwamen, zagen we plots weer de schoonheid van ons huis. Daarom hebben we er ook een mooi album van laten maken.”

Eribo maakt op alle vlakken zijn beloftes waar, vinden Paul en Marioleen.

Het team vindt een prima evenwicht tussen een hartelijke ontvangst en correcte zakelijkheid. Je weet altijd waar je aan toe bent, iets wat we zeker kunnen appreciëren. In tegenstelling tot sommige andere makelaars, is Eribo nooit opdringerig geweest. Daardoor krijg je de tijd om in alle rust de juiste beslissingen te nemen en voel je je niet onder druk gezet.

Nieuwe thuis

Paul en Marioleen wonen intussen sinds december 2019 in Residentie Margaux. “Sinds we er onze intrek hebben genomen, is de gezondheid van Paul verder verbeterd. Uiteraard was het in de beginperiode even aanpassen: we kwamen van een huis met een grote tuin en hoge plafonds, je moet even gewoon worden aan een nieuwe manier van leven. In alle eerlijkheid kunnen we zeggen dat we ons er echt thuis voelen, zeker omdat we het appartement nog aan onze wensen konden aanpassen. We lieten een inbouwhaard installeren en kozen voor een dressing met inbouwkasten. Bovendien hebben we zowel vooraan als achteraan een ruim terras. Iedereen die bij ons op bezoekt komt, is helemaal onder de indruk.”

Paul en Marioleen aarzelen dan ook geen seconde als we vragen of Eribo een aanrader is. “Absoluut. Het doet ons ook plezier dat we steeds meer appartementen van Eribo in het straatbeeld zien opduiken. Op die manier zien steeds meer mensen dat de slogan ‘Stijlbouwers’ volkomen terecht gekozen is.”

> Ook geïnteresseerd in een nieuwbouwappartement? Bekijk ons huidig aanbod te koop.

Dsc 6441 Min Dsc 6592 Min Margaux Exterieur 20180308 5