Start der werken op Park Linde te Vichte

Op 31 maart 2022 vond de persconferentie plaats naar aanleiding van de start der werken van het nieuwbouwproject Park Linde.

Img 20220331 Wa0010

Park Linde is een doordachte en duurzame herbestemming van een bedrijfsterrein naar nieuwe ruimte om te wonen langsheen de Beukenhofstraat, naast het park Beukenhof. Het project wordt ontwikkeld en gebouwd door Eribo Stijlbouwers. Wielfaert Architecten treedt op als architect.

Park Linde zal bestaan uit 4 nieuwe woongelegenheden (1, 2 of 3 slaapkamers), met elk een eigen tuin of terras. Momenteel zijn de kelderwerken van de 1 fase, bestaande uit 2 woongelegenheden (Zomer- en Winterlinde), reeds aan de gang en starten de metselwerken vanaf het gelijkvloers. De oplevering van het volledige park is voorzien in 2024.

Groene ontwikkeling

Park Linde wordt volledig geïntegreerd in het Beukenhof met de vlindertuin en het geboortebos. Het wordt een groene autoluwe zone met vooral open ruimte, bomen, wadi’s, wandel- en fietspaden, zitbanken en speelpleintjes. Slechts 10% van het totale terrein van 17.000 m² wordt bebouwd, de rest wordt groen.

Pieter Vandewiele (zaakvoerder Eribo): “Onze open ruimte is schaars, we opteren er dan ook voor om onze bestaande ruimte zo optimaal mogen te hergebruiken en ons te focussen op het herbestemmen van een verouderde site. Wat voorheen een oude bedrijfssite was, wordt nu een rustige buurt om te wonen. In plaats van groene ruimte aan te snijden creëren we er met Park Linde een mooie groene omgeving bij.

Gino Devogelaere (burgemeester van Anzegem) gaat verder: “Dergelijke herbestemmingen van een oud terrein naar een nieuwe groene long is een absolute aanwinst voor Vichte. Het creëert niet alleen nieuwe ruimte om te wonen, maar park Linde wordt ook een mooie verbinding tussen het Beukenhof en het station.”

Hoogwaardige afwerking

Elk appartement wordt in detail afgewerkt met hoogwaardige materialen en voldoet aan alle hedendaagse comforteisen. Er is vloerverwarming voorzien en vraag gestuurde ventilatie garandeert een gezond binnenklimaat. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval en een gevoel van ruimte in je woning.

Eens het park volledig is afgewerkt, zal Park Linde zo’n 55 appartementen omvatten, waarvan reeds 60% verkocht in de 1e fase.

Voor diegenen die graag meer info over Park Linde wensen wordt op 2 en 23 april een info-namiddag georganiseerd tussen 14u en 17u. Meer informatie hierover kan je terugvinden via www.eribo.be/te-koop/project/park-linde-vichte.

Lees hier de verschenen artikels:

HLN: https://www.hln.be/.../eerste-steen-gelegd-voor-project.../
Het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220331_95401015

Park Linde Vichte Beukenhofstraat 4 Park Linde Vichte Beukenhofstraat 6 Min