Hier moet je op letten als je een nieuwbouwappartement koopt

Een appartement kopen is een belangrijke beslissing. Het is dan ook essentieel om volgende zaken alvast goed in kaart te brengen.

Dsc 7811

Je bent eruit, je wil graag een appartement kopen voor eigen bewoning! Een belangrijke beslissing, die ook een slimme investering is en blijft. De keuze om een nieuwbouwappartement aan te kopen brengt, naast het waardebehoud, namelijk heel wat voordelen met zich mee: er is een groter gevoel van veiligheid en er is meer sociale controle, de algemene onderhoudskosten liggen lager dan bij een huis of een ouder appartement, de kosten voor het gebouw worden gezamenlijk gedragen door alle eigenaars en een nieuwbouwappartement is vaak heel wat energiezuiniger door het gebruik van de nieuwste technieken.

Het is hoe dan ook een goed te overwegen beslissing en het is dan ook van belang om de volgende zaken goed in kaart te brengen:

1. De locatie: Is het appartement in de gewenste buurt gelegen? Is het dicht bij openbaar vervoer, winkels, restaurants en andere voorzieningen? Is er parking voorzien?

2. De staat van het appartement: Is het appartement in goede staat? Bij een nieuwbouwappartement zit je alvast goed, aangezien de onderhoudskosten hier vaak tot een minimum beperkt blijven.

3. De grootte van het appartement: Is het appartement groot genoeg voor jouw wensen? Is de indeling goed en is er een terras of tuintje?

Dsc 8874

4. Lichtinval: zijn er voldoende grote raampartijen om zo genoeg licht binnen te krijgen? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we ons energieker en alerter voelen door natuurlijk licht.

Dsc 6624 Bewerkt

5. Het budget: Is de prijs redelijk in vergelijking met soortgelijke appartementen in de buurt?

6. De opbrengst: Als je het appartement wilt verhuren, is het belangrijk te weten hoeveel huur je kunt verwachten en of dit genoeg is om de hypotheek te betalen.

7. Gebruik van duurzame technieken: hoe energiezuinig is het appartement? Wat is het EPC peil? Door de stijgende energieprijzen wordt deze laatste alsmaar belangrijker aangezien een energiezuinig appartement jou heel wat geld kan besparen.

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar een nieuwe thuis? Ontdek hier al onze nieuwbouwprojecten of contacteer ons vrijblijvend.