Topjob met glasheldere communicatie!

Stéphanie Gevaert getuigt over haar ervaring met Eribo. Het bouwen van een nieuwe apotheek met Eribo werd een succesverhaal!

Stéphanie Gevaert apotheek Gottem

"We hebben het tijdens het bouwproces regelmatig gezegd in de familie: wat een geluk dat we met Eribo bouwen.” Stéphanie Gevaert is heel enthousiast over de samenwerking met het Waregemse bouwbedrijf voor de realisatie van haar apotheek in Gottem. Het gebouw baadt in het daglicht en nodigt de mensen uit de buurt uit om daar hun medische producten aan te kopen.

De familie Cnudde-Gevaert opende zeven jaar geleden een gloednieuwe apotheek in de Rooseveltlaan in Waregem. Sinds begin oktober 2019 zijn klanten ook welkom in een tweede vestiging, net over de provinciegrens in Gottem. “Gottem, samen met Grammene, Wontergem en een deel van Oeselgem telt 4.500 inwoners, maar heeft eigenlijk al 36 jaar geen apotheek met een totaalaanbod. Die leegte wilden we graag opvullen”, legt Stéphanie Gevaert uit.

Stéphanie had een duidelijk beeld van hoe het gebouw er moest uitzien. “We zijn fan van het maatwerk van Enjoy Concrete uit Veurne, een productiebedrijf dat zich specialiseert in hoogwaardige prefab-betonelementen. Alleen moet de integratie op de werf gebeuren door mensen die daar echt kaas van gegeten hebben. Onze architect, Tim Wielfaert, wist dat Eribo deze opdracht aankon.”

Flexibele partner

Dat ons bedrijf het vertrouwen kreeg van de apothekersfamilie, is geen toeval. “Eribo was het snelst met de offerte, die bovendien het volledigst was en aan de interessantste prijs. Bovendien hebben zij heel goed ingespeeld op een voorwaarde die de eigenaar van de vorige apotheek had gesteld: wij moesten tegen 31 mei 2017 een getekend contract met de aannemer kunnen voorleggen. Lukte dat niet, dan ging de deal niet door. Dat moet voor Eribo een huzarenstukje zijn geweest, maar door hun flexibiliteit hebben we die deadline wel gehaald.”

Eribo hoefde niet tussen te komen voor het ontwerp, maar hielp de bouwheer wel met een uitdaging voor de ramen. “We wilden graag hoge ramen, waarbij zowel de vloer als het plafond naadloos en zonder niveauverschil overvloeien in de buitenstructuur. Omdat ramen die buiten de standaardmaten vallen exponentieel duurder zijn, zochten we daarvoor naar een elegante oplossing. Eribo reikte de oplossing aan door ons op de mogelijkheden van glasvinnen te wijzen. Die geven de indruk dat onze ramen één doorlopend vlak zijn, terwijl het toch om verschillende ramen gaat. Bovendien kunnen we die ook voor één derde openzetten. Dat geeft een leuk ruimtelijk gevoel en zorgt voor ventilatie, wat essentieel is in de bacterierijke omgeving van een apotheek.”

Snelle opvolging

Zowel voor, tijdens als na het bouwproces verliep de communicatie erg vlot. “Projectleider Kurt Coudenys hield ons voortdurend op de hoogte. Problemen werden niet verbloemd, maar krachtdadig aangepakt. Tussendoor informeerden ook de zaakvoerders ons over het verloop van het project. Bovendien was de eigenaar van Enjoy Concrete lovend over de verwerking van zijn elementen in het geheel. We zijn dan ook erg te spreken over deze samenwerking. Eribo is leergierig om innovatieve technieken van nieuwe leveranciers te leren kennen. Ook de schaalgrootte van het bedrijf is ideaal: groot genoeg om over alle bouwaspecten kennis en ervaring in huis te hebben, maar met de persoonlijke betrokkenheid van een kleinere speler. Die perfecte mix was voor ons echt een meerwaarde”, besluit Stéphanie Gevaert.

Bekijk meer foto's op onze realisatie pagina.

Gottem Apotheek 4 Gottem Apotheek 1 Gottem Apotheek 6 Gottem Apotheek 2 Gottem Apotheek 3