5 woon- en interieurtrends van 2023

Een nieuw jaar, en misschien wel een nieuwe woning of interieur in het verschiet? Graag blikken we vooruit op de nieuwe trends van 2023, waar vooral duurzaamheid, comfort en kwaliteit van belang zijn.

Dsc 7679

1. Duurzaam wonen

Vintage, 2e hands of DIY is in! Gerecycleerde materialen, duurzame stoffen, unieke stukken. We zijn bewuster in het inrichten en waarderen duurzaamheid en kwaliteit meer. We kiezen vaker voor dit laatste in plaats van massaproductie, en prefereren meubels met een verhaal, zoals een tweedehands design fauteuil of een vintage kast.

2. Natuur en groen

De natuur zoveel mogelijk naar binnen halen, zoals het gebruik van natuurlijke kleuren als groen, beige en warme rood- en bruintinten, zet zich ook dit jaar door. Dit in combinatie met grote planten, het gebruik van natuurlijke houtsoorten en stoffen zoals linnen en katoen zorgt voor een warme uitstraling in je huis.

Dsc 7894 Dsc 7712

3. Organische vormen

Geen rechte hoeken of kille materialen, comfort is vandaag de dag minstens zo belangrijk als het uiterlijk. Zachte stoffen en tinten en ronde vormen zien we vaak terugkeren en creëren een luchtig en eigentijds interieur. Denk maar aan ronde tapijten in de zithoek, of zetels met afgeronde hoeken.

Dsc 9066 Bewerkt2

4. Eenvoud en minimalistisch

Less is more! Ook in 2023 doen rustige kleuren en aardetinten het goed. Het creëert een rustige thuis en een vredig en sereen gevoel, zonder al te veel prikkels. Ton-sur-ton kleuren, een strakke inrichting en voldoende licht door grote raampartijen.

Dsc 0568

5. Prints en eye-catchers

Het tegenovergestelde van dat minimalisme is natuurlijk ook mogelijk. Trendkleuren en eclectische prints uit de jaren ’70 komen vaak terug, zoals bijvoorbeeld felgroen of oranje. Een felgekleurde bank of stoel, het mag gerust opvallen en contrasteren.

Een nieuw interieur brengt dus heel wat keuzemogelijkheden met zich mee! Wist je trouwens dat wij onze eigen klantenadviseurs in huis hebben die jou ook op vlak van interieur kunnen bijstaan en advies geven? Zij staan met veel enthousiasme klaar om je volledig te ontzorgen na de aankoop van een woning of appartement.

Nog meer toffe interieurinspiratie vind je terug bij onze realisaties via https://www.eribo.be/realisaties