Waarom is kiezen voor nieuwbouw interessant?

Twijfel je nog tussen het kiezen voor een bestaande woonst of nieuwbouw? Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om te investeren in nieuwbouwprojecten. Wij zetten graag de belangrijkste voor jou op een rijtje.

Dsc 7810

1. Moderniteit en kwaliteit

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd met behulp van de nieuwste bouwtechnieken en materialen. Ze voldoen aan de hedendaagse normen op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en comfort. Dit betekent dat je kunt profiteren van een woning of appartement met hoogwaardige afwerking en moderne voorzieningen.

Dsc 3292 Dsc 3316 Dsc 6000 Dsc 3400 Dsc 6127

2. Lagere onderhoudskosten

Nieuwbouwwoningen of -appartementen vereisen over het algemeen minder onderhoud in vergelijking met oudere woningen. Alles is nieuw en in goede staat, dus je hoeft je geen zorgen te maken over directe reparaties of renovaties. Dit kan op lange termijn kosten besparen.

Dit in tegenstelling tot oudere woningen met een EPC-score van E of F, waarbij sinds 1 januari 2023 een renovatieverplichting geldt, dit binnen de 5 jaar. Naast de renovatieverplichting worden ook andere zaken zoals asbestverwijdering, ventilatiesystemen, ... belangrijker, waardoor het totale kostenplaatje bij renovatie al snel oploopt.

3. Energiezuinigheid

Nieuwbouwwoningen of -appartementen worden vaak gebouwd met een focus op energie-efficiëntie. Ze zijn goed geïsoleerd, hebben energiezuinige verwarmings- en koelsystemen en kunnen gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Dit kan resulteren in lagere energierekeningen en een verminderde ecologische voetafdruk.

Dsc 3344 Bewerkt Dsc 6132

4. Aanpassingsmogelijkheden

Bij nieuwbouwprojecten heb je vaak de mogelijkheid om de indeling, afwerking en inrichting van je woning aan te passen aan je eigen wensen en behoeften. Dit stelt je in staat om een persoonlijk tintje aan je huis te geven en het aan te passen aan je levensstijl.

5. Garanties en verzekeringen

Nieuwbouwwoningen of -appartementen worden vaak geleverd met garanties en verzekeringen die bescherming bieden tegen bouwgerelateerde gebreken of problemen. Dit geeft je gemoedsrust en kan je beschermen tegen onverwachte kosten.

6. Waardestijging

Nieuwbouwwoningen of -appartementen hebben doorgaans een hogere initiële waarde dan oudere woningen, omdat ze nieuw zijn en voorzien zijn van moderne voorzieningen. Als de buurt of stad in populariteit toeneemt, kan de waarde van de woning of appartement ook stijgen.

7. Aantrekkelijk voor huurders

Nieuwbouw is vaak ook aantrekkelijk voor huurders. Nieuwbouwwoningen of -appartementen hebben vaak een hogere huurprijs dan oudere woningen, waardoor de investering in nieuwbouw zichzelf kan terugverdienen. Meer weten over investeren in vastgoed? Lees er hier alles over.

8. Profiteer in 2024 nog van 6% btw i.p.v. 21%!

Dankzij de overheid kan je t.e.m. 31/12/2024 een nieuwbouw kopen aan 6% in plaats van 21% btw. Een korting van maar liefst 15%, goed voor duizenden euros. Ook heel wat Eribo projecten komen hiervoor in aanmerking. Meer informatie en de voorwaarden kan je hier terugvinden.

Meer weten over onze projecten?

Overtuigd? Bekijk dan zeker ons aanbod nieuwbouwappartementen en -woningen, in verschillende prijsklassen en op tal van locaties. Wij bezorgen graag meer informatie!